Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Gambar

Vad Magyarorszag


Vad Magyarország

Vad Magyarország

Magyarország Természeti Kincsei

Magyarország természeti kincsekben gazdag ország. Vannak hegyei, erdei, tavak és folyói. Az ország éghajlata mérsékelt, kontinentális. A telek hidegek, a nyarak pedig melegek. Magyarország növény- és állatvilága is változatos. Az országban több mint 10 000 növényfaj és 50 000 állatfaj található. A legnagyobb tavak a Balaton és a Velencei-tó. A legmagasabb hegy a Kékes, amely 1014 méter magas.

Magyarország Állatvilága

Magyarország állatvilága változatos. Az országban több mint 50 000 állatfaj található. A leggyakoribb állatok a vaddisznó, a szarvas, az őz és a nyúl. Az országban élnek még medvék, farkasok és hiúzok is. A madárvilág is változatos. Magyarországon több mint 400 madárfaj található. A leggyakoribb madarak a veréb, a fecske és a rigó. Az országban élnek még sasok, ölyvek és sólymok is.

Magyarország Növényvilága

Magyarország növényvilága is változatos. Az országban több mint 10 000 növényfaj található. A leggyakoribb növények a tölgy, a bükk és a fenyő. Az országban élnek még cserjék, virágok és gombák is. A leggyakoribb virágok a rózsa, a tulipán és a liliom. Az országban élnek még gyógynövények és fűszernövények is.

Magyarország Természetvédelmi Területei

Magyarországon több természetvédelmi terület található. A legnagyobb természetvédelmi terület a Hortobágyi Nemzeti Park. A park több mint 100 000 hektáron terül el. A parkban több mint 500 növényfaj és 400 állatfaj található. A park híres a madárvilágáról. A parkban több mint 300 madárfaj található.

Magyarország Természeti Kincseinek Megóvása

Magyarország természeti kincseinek megóvása fontos. Az ország természeti kincsei a nemzeti örökség részét képezik. A természeti kincsek megóvása érdekében fontos a környezetvédelem. A környezetvédelem magában foglalja a hulladékcsökkentést, az energiatakarékosságot és a vízvédelmet. A környezetvédelemmel megóvhatjuk Magyarország természeti kincseit a jövő generációk számára.


Komentar